De Foster Beleving

Dennis Huwaë werkt slim en secuur bij Daalder

Grootse oplossingen voor kleinste keukens

 

Keukens komen vrijwel altijd drie dingen te kort. Ruimte, tijd en medewerkers. In een van de kleinste keukens van Amsterdam tovert chef en eigenaar Dennis Huwaë iedere avond weer gerechten van topklasse uit zijn kleine keuken. De koeloplossingen van Foster geven hem rust.

“Door Foster kan ik me volledig focussen op mijn creativiteit zonder me druk te maken over de versheid van mijn ingrediënten.”

 

In 2016 werd Dennis Huwaë verliefd op een kleine, sfeervolle bar in de Amsterdamse Jordaan. “Het was een kleine bruine kroeg, maar het voelde meteen goed. We wilden de inrichting upgraden zodat de ambiance past bij een mooi restaurant, maar de sfeer van de bar zoveel mogelijk behouden.” Dat de keuken het formaat had van een postzegel nam hij voor lief. “Daar wilde ik me niet door laten weerhouden. Als ik er goed over nadenk, kan ik mijn creativiteit ook kwijt in een kleinere keuken. Beperkingen zitten in je hoofd, niet in de ruimte.”

Nauwkeurige perfectie

Wie wil uitblinken in de kleine ruimte moet niet alleen nauwkeurig werken, maar ook slim indelen. De koelapparatuur van Foster is een essentieel radertje in de keuken van Daalder. “We hebben onze opstelling helemaal naar onze wens ingedeeld,” legt Huwaë uit. “Niets is toevallig. We vriezen en vacumeren volgens een uitgekiend systeem zodat onze gerechten weinig ruimte innemen, maar wel altijd vers voor het grijpen liggen. Het helpt ook dat we iedere avond weten hoeveel couverts we draaien. Daardoor kunnen we nauwkeurig voorbereiden, portioneren en wegen. Wij grijpen nooit mis als we perfect plannen. Als daarin iets fout gaat, zitten we meteen met een uitdaging. Dan moeten we dat tijdens de avond oplossen en met acht man op negen vierkante meter kom je direct in de problemen.”

Dennis Huwae | Foster

Nooit concessies

Inmiddels draait Daalder iedere avond vijftig gasten die naar volle tevredenheid naar huis gaan. En de horeca is een kleine wereld. Als je op het hoogste niveau meedraait, weten collega’s je snel te vinden. Dat levert bijzondere momenten op. Huwaë: “Het is altijd mooi als andere chefs komen eten en daarna een kijkje nemen in de keuken. Dan vallen ze om van verbazing dat wij dit niveau behalen met een keuken van deze oppervlakte.” De keuken mag bescheiden zijn, de reputatie van Daalder is erkend. “Ik wil in alles wat ik doe bij de besten horen. De kleine keuken mag mij daarin niet beperken. Ik doe nooit concessies aan kwaliteit. Voor mij is het inmiddels vanzelfsprekend om bij ieder nieuw gerecht veel stappen vooruit te denken in voorbereiding en handelingen tijdens het service. Een goede voorbereiding vandaag is ons succes van morgen.”

Advies op elke maat

Huwaë is om meerdere redenen bijzonder te spreken over de samenwerking met Foster. “Ten eerste kies ik voor ze vanwege de kwaliteit. Het kan in deze kleine keuken behoorlijk heet worden, maar de luchtcirculatie binnenin de koeling van Foster houdt alles altijd koel. Dat is ontzettend belangrijk voor de kwaliteit van onze producten. Daarnaast ben ik onder de indruk van hoe ze meedenken binnen onze beperkingen. Ze melden niet alleen maar wat hun standaardassortiment is. Ze vragen zich af hoe we samen tot een perfecte opstelling kunnen komen tot op de vierkante centimeter. Het is echt persoonlijk advies. Ze dagen me uit op topniveau en kennen de nieuwste technieken en apparatuur. Een partner die je daarin kan ondersteunen en waarbij dat goed voelt, dat is voor mij ontzettend belangrijk. En het houdt niet op na levering. Ik kreeg trainingen om optimaal gebruik te maken van de veelzijdige oplossingen. Daardoor haal ik nog meer kwaliteit uit mijn kleine keuken.”

Nieuwsgierig naar slimme oplossingen voor de kleine ruimte? 

Dennis Huwae Foster

Dennis Foster